mandag 28. august 2017

Pinakollen

Pinakollen er den nyeste sektoren tilknyttet Sandspollen buldrefelt. Den ligger riktignok ikke i gangavstand fra de øvrige sektorene, faktisk ligger den helt oppe ved Ødegården barnehage på Grønsand, men den er lagt inn som en sektor til Sandspollen for å unngå for mange feltdefinisjoner tett opptil hverandre.

Falløksveggen

Den per nå utviklede delen av denne sektoren består av en hovedsaklig overhengende nord-syd forkastning med gneis av god kvalitet. Da jeg kom over denne på et buldersøk i området vinteren 2016, forstod jeg med en gang at dette kom til å bli bra. Iskappen lå imidlertid tjukk, men kvaliteten på linja for det som skulle bli Giljotin var ikke til å ta feil av.

Falløks 6C+

Utviklingsarbeidet ble startet en dag i mai den påfølgende våren og Falløks og Giljotin ble etablert. Navnsettingen ble innspirert av den store truende steinblokka over uttoppingen (ikke rør!). Begge bulderene byr på tidvis dynamisk og kropstung klatring på relativt gode håndtak og mindre gode fottak utover håndtakene.

Senere den våren ble Bøddelen etablert. Catch fra relativt gode tak i den bratte delen av veggen og ut til den slopy men grove kanten i Falløks. Deretter heelhook, match på kanten og et nytt strekk før man beveger seg inn den samme avslutningen som Falløks. Bøddelen har helt klart klassikerpotensiale og er i min bok en av Hurums aller fineste buldere.

Bøddelen 7B

Flere enklere buldere har blitt etablert siden det og sektorens hittil hardeste bulder ble etablert i sommer med Jeanne d'Arc 7B+. Dette er et kort bulder der cruxet består av tre flytt med hovedsaklig tynne horisontale pincher.

Jeanne d'Arc 7B+


Flere prosjekter ligger der up for grabs slik som traversen helt fra sittstarten på Hans med uttopping Falløks (7B?), Lav start på Falløks fra undercling i bratta (8A?), Linkup Jeanne d'Arc - Giljotin (7C?) eller linja til høyre for Elg på den nye veggen lenger opp i bakken (7B?).

Prosjekt på Elgveggen


Hans og Grete 6B+

Noe av det beste med denne nye sektoren er den greie adkomsten. Man parkerer utenfor bommen til Ødegården barnehage (ikke blokkér bommen!). Her er det plass til 2 til 3 biler. Så går man inn forbi barnehagen på venstre side og opp skaret i skogen. Et stykke oppi bakken deler stien seg og man følger den som går ned et nytt skar. Forkastningen, med først Elgveggen så Falløksveggen litt lenger ned, dukker så opp på venstre side.


Fører og betavideoer finnes på 27crags.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar